Behandeling

Van verwijzing naar behandeling

Een behandeling bij Faas Psychologie start met een verwijzing van uw huisarts. Nadat wij de verwijzing hebben ontvangen plannen we een individuele intake. De intake vindt plaats op de praktijk. Indien nodig is het mogelijk om dit gesprek online via beeldbellen te laten plaatsvinden. Gespreksvoering in de Engelse taal is mogelijk. Vragenlijsten en formulieren worden in de Nederlandse taal gebruikt.   

Als het intakegesprek is ingepland vragen we u om twee online vragenlijsten in te vullen en informatie van eventuele eerdere behandelaren naar ons toe te sturen.

Het intakegesprek

Het intakegesprek duurt 90 minuten. Tijdens dit gesprek  wordt kennisgemaakt en zullen uw vragen worden beantwoord. Daarnaast zullen wij u een heleboel vragen stellen om een goed beeld te krijgen van uw klachten.

Het adviesgesprek

Na de intake volgt binnen twee weken het adviesgesprek (60 minuten) met de intaker en de indicerend regiebehandelaar (psychiater of klinisch psycholoog). Er wordt besproken welke diagnose gesteld wordt, welke behandelvorm het beste bij uw klachten past en er worden afspraken gemaakt over de behandeling die worden vastgelegd in uw behandelplan.

Behandelvormen

Wij bieden de volgende behandelvormen aan: psychologische begeleiding (zowel individueel als in groepsverband), psychotherapie (zowel individueel als in groepsverband), psychodiagnostisch onderzoek, psychiatrische consultatie en farmacotherapie.

Behandeltijden

In 2022 hanteren wij behandelsessies van 60 minuten. Vanaf 1 januari 2023 hanteren we behandelsessies van 45 minuten. Wij werken volgens de registratiestandaard ‘planning = realisatie’. Bij afwijkingen van meer dan 15 minuten t.o.v. de geplande tijd wordt het consult aangepast op basis van de daadwerkelijk bestede tijd (geldt zowel naar boven als beneden).

 

 

Meer informatie over de behandeling

9

Voor wie

9

Individueel

9

Groep

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op