Over ons

Ontstaansgeschiedenis

Faas Psychologie is in 2010 opgericht door Ariane Faas. Voor die tijd was Ariane als psycholoog ruim 10 jaar werkzaam in een grote instelling in de GGZ. Van 2004 tot 2006 deed zij de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en in 2012 rondde zij de opleiding tot klinisch psycholoog af. In 2023 heeft ze de postacademische opleiding tot seksuoloog NVVS afgerond en op dit moment is ze binnen Faas Psychologie actief als behandelaar en algemeen directeur.

Met plezier naar werk gaan

In 2010 was de tijd aangebroken om zelf een praktijk te starten. Het uitgangspunt was dat de beste zorg pas geleverd kan worden als de professionals die de zorg leveren goed in hun vel zitten en met plezier naar hun werk gaan. Ariane had namelijk gemerkt dat ze zelf erg gevoelig was voor de omgeving waarin ze werkt. Haar ambitie was om een warme werkomgeving te creëren waarbinnen een hoge kwaliteit van zorg kan worden verleend aan patiënten.

Onze zorg is van hoge kwaliteit en dat in een warme omgeving.

Van dieet-psychologie naar allround psychologie praktijk

Ariane ontwikkelde een training gericht op het verlies en behoud van gewicht. De gedachte achter de training was dat ieder verantwoord dieet werkt, als je maar de juiste manier van denken hebt. De training was geen dieet, maar een psychologisch programma, want naast ‘anders leren eten’, moet je vooral ‘anders leren denken’. Op dit moment richt ongeveer 15% van de behandelingen zich bij Faas Psychologie op eetstoornissen. 

Al snel startte de eerste groepstrainingen en verhuisde de praktijk naar de Plantage in Leiden. De eerste collega’s werden aangenomen en door een gebrek aan ruimte verhuisde de praktijk naar de Hogewoerd in Leiden. Inmiddels richtte Faas Psychologie zich niet alleen meer op dieet-psychologie, maar werden er ook patiënten geholpen met klachten op het gebied van o.a. depressie, angst en trauma.  

Een exclusieve zorgbeleving

In 2017 verhuisde de praktijk naar Huis ter Wadding in Voorschoten. In het prachtige monumentale pand werden vijf behandelkamers ingericht en in 2020 werden dit er zelfs 14. Het team groeide naar 25 medewerkers. Door de jaren heen zijn de visie & missie van Faas Psychologie steeds verder ontwikkeld, maar is het uitgangspunt onveranderd gebleven:

“Bij Faas Psychologie bieden we onze patiënten een exclusieve zorgbeleving en dat doen we door onze medewerkers een perfecte werkplek te bieden waarin ze optimaal gefaciliteerd worden om het vak, waar ze zoveel passie voor hebben, uit te kunnen oefenen.”

Het team 

Mirande Schmal

Gastvrouw

Adrienne Duijvestein

Directie secretaresse

Marion Romijn – Bosch

Klinisch psycholoog / Psychotherapeut

Joanneke van der Linde

Psychiater

Lydia Schrijvers-van der Zee

Officemanager

Eveline van Dam

Klinisch psycholoog / Psychotherapeut

Sandra Greuter

GZ-psycholoog i.o. tot klinisch psycholoog

Loes van den Berg

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

Amella Brogt

Psychotherapeut

Laura Veen

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

GGZ steeds verder onder druk. 

Helaas is de GGZ de afgelopen jaren steeds verder onder druk komen te staan. Bijna dagelijks schrijven de media over een hoge werkdruk, wachtlijsten en een tekort aan personeel. Ook geven professionals in de GGZ steeds vaker aan dat ze hun autonomie verliezen waardoor het vak niet meer kan worden uitgevoerd zoals men dat voor ogen heeft.

Nieuwe praktijk in Voorburg

Op basis van deze ontwikkelingen hebben we besloten om een nieuwe vestiging te starten in Voorburg. Op 1 april 2022 openden we de deuren van de nieuwe praktijk in het rijksmonument (Sophia Bewaarschool) aan de Herenstraat 2. 

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.