Hella Bouma
GZ-psycholoog in opleiding

Even voorstellen….

Mijn naam is Hella Bouma. Sinds april 2021 werk ik bij Faas Psychologie. Ik ben gestart als psycholoog en ben sinds januari 2022 in opleiding tot GZ-psychoog.

Kun je iets vertellen over je werkervaring?

In maart 2019 heb ik mijn studie psychologie aan de Universiteit Leiden afgerond. Ik heb tijdens mijn studie stagegelopen bij een grote zorginstelling gericht op het behandelen van depressieve klachten. Na mijn stage ben ik daar van start gegaan als psycholoog, waar ik een paar jaar heb gewerkt.

Hoe ziet jouw werkdag bij Faas Psychologie eruit?

Mijn dagen bij Faas Psychologie zijn elke keer weer anders, maar er is wel een fijne basisstructuur aangebracht in de dagen. Ik heb dagen waarop ik groepen geef, individuele behandelingen uitvoer of intakes doe. Daarnaast heb elke week een aparte diagnostiekdag. Elke dag is er een MDO tussen 11.30 en 12.30 en is er om 13.00 een administratie uur. Hierdoor is er voldoende tijd om te overleggen met collega’s, de administratie bij te houden of even een praatje te kunnen maken.

Hoe zou je aan een goede vriend uitleggen waar Faas Psychologie voor staat?

Faas Psychologie is een hele prettige instelling met hart voor patiënten. Er is veel aandacht voor het creëren van een veilige behandelomgeving voor patiënten en voor behandelaren. Er zijn korte lijntjes, waardoor veel organisatorische zaken goed lopen.

Hoe zou je de sfeer bij Faas Psychologie omschrijven?

Er hangt een prettige sfeer waarbij ik veel veiligheid en vertrouwen ervaar om me uit te spreken en initiatief te nemen. Er is altijd ruimte voor serieuze zaken, maar ook voor gezelligheid. Er wordt aandacht besteed aan teamvorming en leuke activiteiten, waaronder teamdagen, vrijdagmiddagborrels of een kerstdiner. Dit maakt dat ik me verbonden voel in het team.

Hoe heb je je de afgelopen periode bij Faas Psychologie kunnen ontwikkelen?

Er is veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling, zowel cursorisch als praktisch. Ik heb in 2021 een schematherapie basis- en vervolgcursus mogen doen en ben in januari 2022 gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog. Naast opleidingsdagen is er voldoende ruimte voor werkbegeleiding/supervisie en staan mijn collega’s er altijd voor open om mee te denken.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.