Psycholoog Leiden

Woont u in Leiden en bent u op zoek naar een GGZ-instelling of psychologiepraktijk en wilt u hulp van een psycholoog bij u in de buurt?

Dan kunt u bij Faas Psychologie snel terecht bij een van onze 30 psychologen. In de buurt van Leiden hebben wij twee praktijken namelijk in Voorschoten en Voorburg.

Faas Psychologie

Hoe begint een psychologische behandeling?

Bij Faas Psychologie geloven wij dat ieder mens recht heeft op hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg. De behandeling start met een verwijzing van uw huisarts, zodat we vervolgens op basis van een intakegesprek en adviesgesprek samen kunnen bepalen welke behandeling het beste past bij uw klachten.

Wij bieden de volgende behandelvormen aan:

 • Psychologische begeleiding (zowel individueel als in groepsverband)
 • Psychotherapie (zowel individueel als in groepsverband)
 • Psychodiagnostisch onderzoek
 • Psychiatrische consultatie
 • Farmacotherapie
Psycholoog Leiden

Start van de behandeling

De behandeling begint op basis van het zorgvuldige intake proces dat u samen met de behandelaren van Faas Psychologie heeft doorlopen. In samenspraak met ons zeer betrokken secretariaat, dat altijd voor u klaar staat om praktische zaken met u te bespreken, worden uw afspraken ingepland.

Intake

Een behandeling bij Faas Psychologie start met een verwijzing van uw huisarts. Nadat wij de verwijzing hebben ontvangen plannen we zo snel mogelijk een individuele intake met een van onze psychologen (intaker). Tijdens de intake van 90 minuten maken we kennis en zullen we uw vragen beantwoorden. Ook zal de behandelaar veel vragen aan u stellen om een goed beeld te krijgen van uw klachten.

Adviesgesprek

Na de intake volgt binnen twee weken het adviesgesprek van 60 minuten met de intaker en een indicerend regiebehandelaar (klinisch psycholoog of psychiater). Samen bespreken we uw diagnose, welke behandelvorm het beste bij uw klachten past en er worden afspraken gemaakt over de behandeldoelen die worden opgenomen in uw behandelplan.

Individuele psychologische therapie

Samen met uw psycholoog in Leiden zoekt u naar de behandeling die het beste bij uw klachten past. Het doel is inzicht krijgen in het patroon van gedachten, gevoel en gedrag in verschillende gebeurtenissen. En, om vaardigheden aan te leren om hiermee om te gaan. Op deze manier kan er met vertrouwen met problematische gebeurtenissen om worden gegaan en zorgen deze niet meer voor een beperking in het dagelijks leven. U kunt bij Faas Psychologie zowel individuele als behandelingen in groepsverband volgen.

Therapie in groepsverband regio Leiden

Groepstherapie is een vorm van behandeling die in veel gevallen doeltreffend blijkt te zijn. Een groep komt regelmatig samen met een ervaren therapeut, meestal één keer per week. Dit helpt om samen problemen te verwerken, terwijl u ook steun krijgt en leert van andere patiënten. Als therapie in groepsverband goed past bij de behandeling van uw klachten zullen we de mogelijkheid met u bespreken.

De psychische klachten die wij behandelen:

 • Depressieve klachten
 • Angstklachten
 • Traumagerelateerde klachten
 • Persoonlijkheidsproblematiek
 • Eetproblematiek
 • Verslavingsproblematiek
 • Aanhoudende lichamelijke klachten

Meer informatie over de behandeling

9

Voor wie

9

Individueel

9

Groep

Bekijk onze locaties

Onze gespecialiseerde psychologen in regio Leiden

Het team van Faas Psychologie bestaat uit klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, GZ- psychologen, psychologen, huisartsen, officemanagers en gastvrouwen.

Marion Romijn – Bosch

Klinisch psycholoog / Psychotherapeut

Eveline van Dam

Klinisch psycholoog / Psychotherapeut

Sandra Greuter

GZ-psycholoog i.o. tot klinisch psycholoog

Loes van den Berg

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

Amella Brogt

Psychotherapeut

Laura Veen

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

Yorick de Groot

GZ-psycholoog i.o. tot psychotherapeut

Chantal Kamminga-Dommanschet

Klinisch psycholoog / Psychotherapeut

Esther Grim

Psycholoog

Manon Blonk

Psycholoog

Ervaringen van patiënten regio Leiden

Een warm bad waar je in terecht komt. Al het personeel komt erg warm over en je wordt gezien en altijd met respect behandeld.

Maart 2022

Ik ben Faas psychologie en met name mijn behandelaar bijzonder dankbaar voor de hulp die ze me geboden hebben. Vanuit mijn jeugd/opvoeding/cultuur nooit iemand gehad om open mee te praten over hoe ik over het leven denk en waar ik tegenaan loop. Heb meer inzichten kunnen krijgen en denk dagelijks aan de gesprekken en wat ik ervan geleerd heb.

December 2022

Ik ervaar Faas psychologie als een hele fijne plek. Je wordt altijd prettig ontvangen en het is een rustige plek waar je niet bang hoeft te zijn voor overprikkeling. De therapie wordt echt op jou persoonlijk afgestemd en je wordt echt gehoord is mijn ervaring.

Januari 2023

Lang gewacht om mijn probleem bespreekbaar te maken. Hier wordt echt naar je geluisterd en word je serieus genomen.

Januari 2021

Ik ben een aantal maanden in behandeling geweest bij Faas psychologie, voor depressie en een angststoornis. Ik kreeg tijdens mijn wekelijkse sessies goede handvatten mee om met mijn problemen om te gaan. De gesprekken waren erg prettig en ik had altijd het idee dat er goed naar me geluisterd werd.

Juli 2021

Ik ben zeer tevreden over de geboden behandeling en therapeut. Een hele prettige locatie, warm ingericht. Je voelt je direct serieus genomen. Alle medewerkers zijn zeer deskundig en prettig in de omgang.

December 2021

Contact met psycholoog in regio Leiden

Als u moeilijkheden in uw leven ervaart en graag met een professionele psycholoog, psychotherapeut of psychiater wilt praten, is Faas Psychologie er om u te helpen. Met meer dan 30 ervaren therapeuten, kunnen wij u de hulp bieden die u nodig heeft om uw leven weer op de rails te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult.

Contactformulier

Onze doelgroep

Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen via een verwijzing van de huisarts bij Faas Psychologie terecht voor een behandeling gericht op de psychische klachten die zij ervaren.

Exclusiecriteria

Wij kunnen u helaas niet helpen als er sprake is van crisisgevoeligheid of wanneer u hulp zoekt in verband met een psychotische, dissociatieve of bipolaire stoornis. Bij de behandeling van een eetstoornis dient uw BMI minimaal 17,5 te zijn.

Locaties psychologische praktijken regio Leiden

Faas Psychologie is gevestigd in Voorschoten en Voorburg. Beide praktijken bevinden zich in een rustgevende omgeving en hebben door hun centrale ligging een goede bereikbaarheid. Zowel in Voorschoten als Voorburg staat een team van ervaren professionals voor u klaar.

Praktijk Voorschoten

Onze praktijk in Voorschoten is gevestigd in het landhuis Huis Ter Wadding. Het huis werd omstreeks 1768 gebouwd op de fundamenten van een voorganger. De opdracht werd gegeven door Willem van Noort, telg uit een Leids geslacht van lakenververs. Rond het huis ligt een landschappelijk park, dat vermoedelijk in het begin van de 19de eeuw tot stand kwam. Deze aanleg wordt gekenmerkt door een lange wateras met slingerende oeverlijnen en een parkbos met slingerpaden.

9

Leidseweg 557

2253 JJ Voorschoten

Praktijk Voorburg

Onze praktijk in Voorburg is gevestigd in het rijksmonument de Sophia Bewaarschool. In 1853 legde koningin Sophie, de eerste echtgenote van koning Willem III, de eerste steen van deze eerste kleuterschool in Nederland en was in 1854 aanwezig bij de inwijding van deze school die haar naam draagt. De bouw van de school werd mogelijk gemaakt door het echtpaar Hoffmann-Groen van Prinsterer, wiens dochter Jacqueline van Wassenaar-Hoffmann de eerste directrice werd.

9

Herenstraat 2

2271 CG Voorburg

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

EMDR

EMDR is bedoeld voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere trauma gerelateerde angstklachten. EMDR wordt steeds breder ingezet zoals bijvoorbeeld bij een aanhoudend negatief zelfbeeld. Het doel van EMDR is afname van de trauma-gerelateerde klachten. Waarbij het niet het doel is dat de nare gebeurtenis prettig wordt of kan worden vergeten, maar dat deze beter hanteerbaar wordt. Waardoor de impact in het dagelijks leven minder groot wordt. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en begin vandaag met het verminderen van uw klachten.

Ook voor relatietherapie

Relatietherapie is een goede manier om uw relatie met uw partner te verbeteren. Bij Faas Psychologie hebben we meer dan 30 ervaren psychotherapeuten die u kunnen helpen uw problemen op te lossen en uw relatie te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en begin vandaag nog met het verbeteren van uw relatie!