Judith

10-2022

In 2012 heb ik binnen een half jaar tijd twee auto-ongelukken gehad. Dit heeft mijn leven op zijn kop gezet. Ik raakte arbeidsongeschikt, had heftige pijnklachten en de afhandeling met de tegenpartij leidde tot een rechtszaak, wat voor veel spanning en stress zorgde. Dit alles leidde ertoe dat ik in een depressie raakte en een eetstoornis ontwikkelde. Ik heb bij verschillende instanties aangeklopt voor hulp, maar werd steeds weer weggestuurd: ze wilden of konden me niet helpen. Ondertussen gleed ik verder af en zag ik het leven steeds minder zitten. Na een lange, zware zoektocht naar de juiste hulp ben ik in 2019 bij Faas Psychologie terechtgekomen.

"Bij Faas Psychologie voelde ik mij geen nummertje"
Judith (33) | Voormalig basisschoolleerkracht

Bij Faas belandde ik in een warm bad. Ik voelde me hier absoluut geen nummertje, maar gewoon een persoon. Dat was een wereld van verschil met alle instanties waar ik tot dan toe had aangeklopt. Omdat er bij mij zo veel speelde, heb ik bij Faas Psychologie verschillende behandelingen en behandelaren gehad. Zo ben ik behandeld voor mijn eetproblemen, ik heb medicatie gekregen voor de depressie, kreeg EMDR-behandeling voor verschillende gebeurtenissen in mijn verleden en volgde de zelfbeeldgroep en interpersoonlijke psychotherapiegroep. De behandelingen hebben ervoor gezorgd dat mijn klachten ontzettend zijn verminderd.

De belangrijkste les die ik heb geleerd? Voor mezelf opkomen. Ik mag mijn mening geven, niet bang zijn dat ik andere mensen kwets, ik mag mijn grenzen aangeven en voor mijzelf zorgen. Alle behandelaren waren stuk voor stuk fijn en kundig en hebben me geholpen bij het leren van deze belangrijke lessen. In elke behandeling stond centraal dat er echt naar je wordt geluisterd. Dat geeft het gevoel dat je er mag zijn en wordt gezien als persoon. Ik raad Faas aan iedereen aan, want hoe diep je ook zit, ze weten je er altijd uit te trekken

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.