Chantal

10-2022

Ik ben een paar jaar geleden bij een andere psychologiepraktijk gestart met schematherapie. Omdat mijn psycholoog van daar bij Faas Psychologie ging werken, ben ik met haar meegegaan. Later heb ik ook EMDR-therapie gehad via een andere psychotherapeut bij Faas Psychologie en ik ben de afgelopen maanden bij de psychiater in behandeling geweest.
"Er werd geluisterd naar mijn persoonlijke overwegingen"
Chantal (46) | Communicatiemedewerker

Mijn ervaring met alle behandelaren is heel goed. De sessies bij Faas Psychologie waren prettig. Ik voelde me serieus genomen en het voelde alsof de behandelaren echt luisterden en respect hadden voor mijn ideeën. Ik kwam bij de psychiater om mijn medicatie opnieuw in te stellen en zij begreep mijn verzoek gelukkig goed. Mijn gevoel zei namelijk dat ik geen psychotherapie nodig had, maar dat mijn medicatie weer eens onder de loep genomen moest worden. Ik had het idee dat het namelijk niet meer 100% werkte. Toen ik dit verzoek bij de huisarts neerlegde, gaf hij aan dat hij daar niet specialistisch genoeg voor was en dat ik dit met een psychiater moest bespreken. Omdat ik eerder al patiënt was bij Faas, kon ik direct een afspraak maken en hoefde ik niet op een wachtlijst. Dat was prettig.

Ik heb geleerd dat je niet immuun kunt worden voor de medicatie die ik gebruik (daar twijfelde ik over, omdat ik ze al meer dan 20 jaar gebruik en de werking minder leek te worden). Ik wist al veel, omdat ik al zo lang medicijnen gebruik. Alleen ben ik een paar keer gewisseld vanwege zwangerschap, borstvoeding en andere medische redenen, waardoor het niet meer optimaal werkte. In goed overleg met mijn psychiater heb ik dit bijgesteld en gelukkig gaat het nu weer goed.

Ik vond het fijn dat de psychiater mijn lange ervaring als medicijngebruiker respecteerde en met me meedacht. Ze luisterde met volle aandacht naar me en nam mijn persoonlijke overwegingen mee in haar advies. Daarnaast voelde ik me vanwege het wederzijds respect geen psychiatrisch patiënt, maar gewoon iemand die bij een specialist om advies komt vragen.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.