Gabriël

10-2022

Afgelopen oud en nieuw had ik een gesprek met een goede vriendin. Dit gesprek raakte onverwachts een pijnlijke snaar. Ze wees me op mijn gedrag en dat het wel eens voort kan komen uit mijn jeugd. Ik had hier nog nooit over nagedacht. Op haar aanraden ben ik naar Faas Psychologie gegaan. Eerst wilde ik eigenlijk niet erkennen dat ik klachten had, maar uiteindelijk heb ik me er toch aan overgegeven. Ik zag in dat ik ermee aan de slag moest, om verder te kunnen. Daarom ben ik in april begonnen met de behandeling voor depressie.
"Ik heb nu meer begrip voor mezelf"
Gabriël (27) | Student en medewerker thuiszorg
De sessies waren prettig en voelden vertrouwd aan. Aan het begin bouw je een vertrouwensband op met de behandelaar en dat heeft me veel goed gedaan. Zonder waardeoordeel keek mijn behandelaar samen met mij hoe bepaalde gedachtestappen in mijn hoofd werden gezet. Wat ik vooral heb geleerd is dat het echt niet erg is om een keer iets te doen wat niet de juiste manier is in de ogen van iemand anders. Het mag bovendien ook een keer niet goed met mij gaan en daarover praten met anderen is geen zwaktebod of gezichtsverlies. Verder leerde ik hoe ik mijn gedachten kan ordenen en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet blijf hangen in negatieve gedachten. Ook heb ik geleerd om bepaalde triggers bij mezelf te herkennen en te accepteren. Hierdoor kon ik mijn depressie al snel beter begrijpen. En dat begrip zorgde ervoor dat mijn depressie ook snel weer opklaarde.
Als laatste vond ik het fijn dat er naar mijn verleden werd gekeken, waardoor ik meer grip kreeg op mijn verhaal. Dit kon ik dan ook gemakkelijker delen met mijn vrienden en familie en dat zorgt ervoor dat ze mij ook beter gaan begrijpen. Verwachtingen kunnen bijgesteld worden en in de communicatie met elkaar is dat ontzettend fijn en helpend.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.