Lynn

09-2022

In 2019 ben ik in behandeling geweest bij Faas Psychologie voor traumaverwerking en dieetpsychologie in een groep. Deze behandelingen hebben me erg geholpen, maar een aantal jaar later merkte ik dat het eten toch niet zo ging zoals ik wilde. Het lukte maar niet om af te vallen en er waren nog veel momenten dat ik geen controle had over het eten. Voor de behandeling at ik vooral veel als ik verdrietig was, maar dat deed ik nu niet meer. Daarom zat ik met de vraag: waar gaat het nu mis?

"Voor het eerst werd er naar al mijn klachten samen gekeken."
Lynn (28) | Juridisch administratief medewerker

Bij Faas Psychologie hebben ze veel ervaring met dieetpsychologie en eetstoornissen, daarom heb ik weer contact met hen opgenomen. Dit keer volgde ik een individueel traject. Hier kwam ik er al vrij snel achter dat ik veel ging eten als ik boos of gefrustreerd was. Deze emoties kende ik helemaal niet, ik dacht dat ik nooit boos was. Maar eigenlijk zette ik deze emoties om in eetgedrag.  

Toen ik hier met mijn behandelaar achter kwam, werd de behandeling wat meer gericht op emotieregulatie. Stap voor stap leerde ik boosheid en frustratie herkennen en leerde ik ook alternatieve oplossingen, anders dan eten. Het lukt me nog niet altijd om er goed mee om te gaan, maar het gaat steeds beter. Inmiddels ben ik dan ook bezig met afvallen. Niet heel snel, maar dat geeft niet. Tijdens de behandeling heb ik juist geleerd dat ik hierin lief voor mezelf moet zijn. Ik kan wel tegen mezelf zeggen: ‘Ik ben dik, ik moet niet zo veel ongezonde dingen eten’, maar dat werkt alleen maar averechts. Nu maak ik keuzes uit zorgzaamheid en liefde voor mezelf. Dat is veel prettiger en werkt bovendien ook veel beter.  

Door de jaren heen ben ik vaak in behandeling geweest en heb ik ervaring opgedaan bij vele behandelaren. Voor mij was Faas Psychologie echt de fijnste plek. Voor het eerst werd er naar het totaal plaatje van mijn klachten gekeken, in plaats van naar één probleem. De behandeling was fijn en ik heb me altijd begrepen en gehoord gevoeld. Ik kon altijd bij een behandelaar terecht, ook als mijn eigen psycholoog er even niet was. Daarnaast heb ik goede ervaringen met het secretariaat. Ze zetten altijd net dat stapje extra om me te helpen. Een hele fijne, warme ervaring dus.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.