Collin

07-2022

Begin 2021 ben ik in behandeling gegaan bij Faas Psychologie. Ik lag in scheiding en daar kwam een hoop verdriet uit voort. Ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik ermee om moest gaan een daarom zocht ik hulp.

"Mijn behandelaar was fijn en de locatie is prachtig."
Collin (50) | ICT-medewerker

Een paar maanden voor mijn scheiding had ik via mijn werk al gesprekken gevoerd met één van de behandelaren van Faas. Destijds werkte zij nog bij een andere organisatie, maar we hadden een hele goede klik en de gesprekken waren fijn. In de tussentijd was er veel gebeurd in mijn leven en daarom leek het me goed om haar weer op te zoeken, dit keer bij Faas. Ze kende me natuurlijk al, dus ik hoefde niet mijn hele verhaal opnieuw te doen.

Tijdens de sessies hebben we vooral heel veel gepraat en ik heb veel gehuild. Voorheen had ik altijd de neiging om mijn gevoel en emoties weg te drukken. Maar ik kwam erachter dat je dat niet eindeloos kunt doen: het stapelt zich op en komt er uiteindelijk toch echt uit. In de behandeling leerde ik juist naar het gevoel toe te gaan. Mijn behandelaar leerde mij: stop je kop niet in het zand, maar voel wat je voelt. Dan zul je merken dat de last die het geeft minder zwaar is dan wanneer je het wegstopt. Dat was een heel prettig inzicht.

Verder zijn we ook mijn jeugd in gedoken. Hoewel ik in mijn beleving een prima jeugd heb gehad, bleken er toen toch dingen te zijn gebeurd die veel impact op mij hebben gehad. Dingen waarvan je denkt: voor een kind is het echt niet fijn om dat mee te maken. Het verklaarde wel bepaald gevoel en bepaald gedrag waar ik op dit moment mee zat. Door middel van visualisatie-oefeningen zijn we teruggegaan naar toen ik een kind was. Dat was confronterend, maar het gaf allerlei nieuwe inzichten en dat heeft me goed verder geholpen.

De gesprekken met mijn behandelaar heb ik als heel prettig ervaren. Mijn behandelaar was fijn, de locatie van Faas is prachtig en ik voelde me helemaal thuis in de mooie en rustgevende behandelkamers. De behandeling heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer vooruit kan. Het was een moeilijke periode, maar nu gaat het gelukkig weer hartstikke goed met me.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.