Nellie

02-2022

Begin dit jaar ben ik door de huisarts doorverwezen naar Faas Psychologie. Ik kwam hier in eerste instantie omdat ik af en toe last had van flinke eetbuien. Ik heb diabetes, dus het leek me verstandig om hier iets aan te doen. Daarvoor zocht ik hulp, die kreeg ik bij Faas.

"Ik voelde de ruimte om aan te geven waar ik behoefte aan had."
Nellie (69) | Moeder en oma

Tijdens de sessies bij Faas kreeg ik een boek over eetstoornissen mee van mijn behandelaar. Hierin stonden allerlei dingen waarin ik mezelf eigenlijk helemaal niet herkende. Daardoor kwamen we tot de conclusie dat de eetbuien misschien toch niet zo heftig waren dat ik hier hulp voor nodig had. Eigenlijk bleek ik vooral last te hebben van stress en hyperventilatie, de eetbuien bleken hier een gevolg van te zijn. De behandeling is hier vervolgens zonder problemen op aangepast. Mijn behandelaar heeft me gewezen op een aantal websites met ontspanningsoefeningen en tijdens de sessies hebben we vooral heel veel gepraat. Hierdoor ben ik me bewust geworden van bepaalde patronen. Ik heb geleerd dat ik voor mezelf op moet komen en meer de ruimte mag nemen om uit te rusten. Ik kan nu beter ‘nee’ zeggen, dat kon ik eerst niet.

De sfeer bij Faas Psychologie is ontspannen. Tijdens de sessies was alles bespreekbaar en er werd goed naar mijn wensen geluisterd. Het was erg prettig om te merken dat de focus tijdens de behandelingen zonder problemen verschoven kon worden van een eetstoornis naar stress en hyperventilatie. Ik voelde de ruimte om aan te geven waar ik behoefte aan had en daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan. Dat zorgde ervoor dat de therapie voor mij heel passend is geweest.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.