Christiaan

02-2022

Enige tijd geleden ben ik flink afgevallen, maar daarna ook weer flink aangekomen. Sindsdien kampte ik met behoorlijk overgewicht. Het lukte mij maar niet om de knop zelf om te zetten en een gezondere leefstijl aan te houden. Daarom ben ik gaan googelen, op zoek naar cognitieve gedragstherapie om van mijn ongezonde eetgewoonten af te komen. Zo ben ik bij Faas Psychologie terecht gekomen. Ik heb een doorverwijzing bij de huisarts gevraagd en in mei 2021 ben ik met de behandeling begonnen.

"De behandeling was helemaal niet zweverig."
Christiaan (45) | Docent geschiedenis en teamleider

Tijdens de gesprekken met mijn behandelaar zijn we samen op zoek gegaan naar de triggers voor mijn eetbuien. Zo heb ik geleerd hoe ik kan herkennen dat ik in de gevarenzone zit en dat er een eetbui aan zit te komen. Hiervoor hebben we een ‘signaleringsplan’ opgesteld en dat vond ik een echte eye-opener. Het heeft me niet alleen geholpen om eetbuien te voorkomen, maar het heeft me ook geleerd te herkennen wanneer ik een stap terug moet doen en rust moet nemen. Vervolgens hebben we gekeken hoe ik het beste met zulke moeilijke momenten om kan gaan, zodat ik weer uit de gevarenzone kom. Tenslotte heeft de behandelaar mij ook het laatste nodige zetje gegeven om te gaan sporten.

Ik heb de sessies bij Faas als heel prettig ervaren. De behandeling was helemaal niet zweverig en dat beviel me goed. Het was juist heel concreet gericht op welke lastige situaties je allemaal tegen zou kunnen komen en welke stappen je zelf kunt zetten om daar mee om te gaan. Ik ben op een hele fijne manier geholpen en daarom zou ik Faas zeker aanraden aan anderen.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.