Fien

02-2022

In de nazomer van 2020 ben ik naar de huisarts gegaan met klachten die leken op boulimia nervosa. Daar heb ik een aantal gesprekken gehad met de praktijkondersteuner en die heeft mij in december doorverwezen naar Faas Psychologie. Ik heb gekozen voor Faas, omdat de praktijkondersteuner duidelijk liet weten hier goede ervaringen mee te hebben.

"Ik voelde mij vrij om te kunnen praten."
Fien (22) | Student

Een maand later kon ik beginnen met de behandeling. De sessies bij Faas heb ik ervaren als confronterend, maar warm. Aan het begin van de behandeling kreeg ik de ruimte om aan te geven wat mijn behoeften waren en hier werd goed rekening mee gehouden. Hierdoor was de behandeling voor mijn gevoel heel passend. Kritische gesprekken en een scherpe blik werken voor mij het best en daar speelde mijn behandelaar goed op in. Soms werd ik dan ook flink met mijn neus op de feiten gedrukt, maar hierbij heb ik nooit een oordeel gevoeld.

Eerst ben ik, aan de hand van één-op-één gesprekken, bewust geworden van mijn destructieve gedachten rondom eten. Vervolgens heb ik oefeningen gekregen om deze gedachten om te buigen. Dat was in het begin zwaar, maar inmiddels merk ik dat ik zonder veel moeite een gezond eetpatroon met positieve gedachten kan vasthouden. De warmte en acceptatie die ik bij Faas heb ervaren, zorgden ervoor dat ik me vrij voelde om te kunnen praten. Zo kon ik zonder schaamte werken aan mijn problematiek. De positieve benadering van de behandelaar heeft me veel vertrouwen gegeven en daardoor kan ik nu op een gezonde manier verder.

Iedereen verdient het om te genieten van het leven.