Een volgende stap in de ontwikkeling van Faas Psychologie

Bijna 11 jaar geleden is Faas Psychologie opgericht door Ariane Faas. Ariane is klinisch psycholoog en werkte bijna tien jaar bij een grote zorginstelling in Den Haag. Van 2004 tot 2006 deed zij de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en in 2007 startte zij met de opleiding tot klinisch psycholoog, welke zij in 2012 afrondde.

Met plezier naar werk gaan

In 2010 was de tijd aangebroken om zelf een praktijk op te zetten en voor het ondernemerschap te gaan. Het uitgangspunt was de visie dat de beste zorg pas geleverd kan worden als de professionals die de zorg leveren goed in hun vel zitten en met plezier naar hun werk gaan. Ariane had namelijk gemerkt dat ze zelf erg gevoelig was voor de omgeving waarin ze jarenlang gewerkt had. Een kille omgeving waar ze als psycholoog niet blij van werd. Laat staan hoe dit zou moeten voelen voor de patiënt die binnenkomt voor een behandeling. Dit moest anders.

Van dieet-psychologie naar allround psychologie praktijk

Ariane ontwikkelde een training gericht op gewichtsverlies en gewichtsbehoud. De gedachte achter de training was dat ieder verantwoord dieet werkt, als je maar de juiste manier van denken hebt. De training was geen dieet, maar een psychologisch programma, want naast ‘anders leren eten’, moet je vooral ‘anders leren denken’. Al snel startte de eerste groepstrainingen en verhuisde de praktijk naar de Plantage in Leiden. De eerste medewerkers werden aangenomen en door een gebrek aan ruimte verhuisde de praktijk naar de Hogewoerd. Inmiddels richtte Faas Psychologie zich niet alleen meer op dieet-psychologie, maar werd er een breed palet aan behandelingen aangeboden.

Een exclusieve zorgbeleving

In 2017 verplaatste Faas Psychologie zich naar Huis ter Wadding in Voorschoten. In het prachtige monumentale pand werden vijf behandelkamers ingericht en in 2020 werden dit er 14. In deze tijd groeide het team flink tot circa 25 medewerkers (o.a. klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en GZ-psychologen).

In al deze jaren is de visie van Ariane steeds verder ontwikkeld, maar is het uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven: “Bij Faas Psychologie bieden we onze patiënten een exclusieve zorgbeleving en dat doen we door onze medewerkers een perfecte werkplek te bieden waarin ze optimaal gefaciliteerd worden om het vak, waar ze zoveel passie voor hebben, uit te kunnen oefenen.”

“Naast het werken met mensen dat op zichzelf al veel voldoening geeft, zijn het werken binnen het team, de samenhorigheid en het plezier ook sterk aanwezig bij Faas Psychologie. Dagelijks binnenstappen in een mooi pand, een gezellig secretariaat, met lekkere koffie is pure verwennerij. Daarmee krijgen niet alleen onze patiënten kwalitatief goede zorg, maar krijgen wij als werknemer ook goede zorg.

Andrea Lodder – GZ-psycholoog i.o. tot psychotherapeut

Groei en ontwikkeling van de medewerkers

Daarnaast spelen de groei en ontwikkeling van de medewerkers een belangrijk rol binnen de praktijk. Inmiddels heeft Faas Psychologie zich dan ook ontwikkeld tot een waar opleidingsinstituut en erkend opleider voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen. 

“Als klinisch psycholoog bij Faas Psychologie is er alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en te doen wat ik leuk vind. De zorg is kwalitatief hoog en dat in een warme omgeving. Of misschien begint het met het laatste.”

Jaco Wineke – klinisch psycholoog bij Faas Psychologie

GGZ steeds verder onder druk. Dat moet anders…

Zeker in deze tijd, waarin de GGZ steeds verder onder druk komt te staan, geloven we sterk in onze visie op zorg. Bijna dagelijks schrijven de media over een hoge werkdruk, wachtlijsten en een personeelstekort in de GGZ. En professionals in de GGZ geven steeds vaker aan dat ze hun autonomie verliezen waardoor het vak niet meer kan worden uitgevoerd zoals men dat voor ogen had.

Nieuwe praktijk in Voorburg

Daarom openen we per 1 april 2022 een nieuwe praktijk in Voorburg in het rijksmonument aan de Herenstraat 2, direct gelegen aan het voormalige landgoed Vreugd en Rust. We gaan hier net als in onze praktijk in Voorschoten een geweldige werkplek creëren waardoor we onze patiënten de exclusieve zorgbeleving kunnen bieden waar ze recht op hebben.